Menu

maandag 19 januari 2015

Goedkope stedentrips in februari: maar welke kies je nu?
Terwijl ik 'geniet' van dit mooie weer in Nederland zit ik achter mijn computer te zoeken naar plekken waar ik duizend keer liever zou zijn. Om er even tussen uit te gaan vertrek ik voor een paar dagen tijdens de voorjaarsvakantie. Ja je leest het goed, tijdens een vakantie, dus een hele dure periode. Maar het kan ook heel goedkoop....


Ik ga samen met een vriendin en wij hebben toch wel een paar eisen:
- We moeten er allebei nog nooit geweest zijn
- We moeten vanaf Nederland kunnen vliegen
- We willen vier dagen minimaal
- Ons budget voor verblijf en reis ligt rond de 170 / 190 euro.

Nu dacht ik eerst, we gaan nooit iets vinden, maar ik vond genoeg. Nu is beslissen zowat nog het moeilijkste. Kies je mee?

Barcelona
5 dagen voor €90,- 
Barcelona, een van de populairste steden in Spanje. En ik ben er nog nooit geweest. We kunnen hierheen vliegen voor 39,99 per persoon, met ryanair, vanaf Eindhoven. Het gaat om een retour, met vertrek op 23 februari en de terugreis is op 27 februari. 
Een overnachting kunnen we boeken via booking.com waar het midden in het centrum tussen de 75 en 100 euro kost. Dus per persoon tussen de 35 en 50 euro. En dan heb je nog de temperatuur, die best aangenaam is. 
In totaal zouden we voor reis en verblijf dan 90, - kwijt zijn. Alleen het eten komt er dan nog bij. En oké, helemaal vijf dagen is het niet, aangezien je vrijdag in de ochtend vroeg terug vliegt. Maandag kom je wel vroeg aan in Barcelona. 

Londen
5 dagen voor €143,-Londen ligt hier zowat om de hoek en is maar één uur vliegen, toch ben ik hier nog nooit geweest. We kunnen hierheen vliegen met ryanair vanaf Eindhoven, voor 52,- per persoon. De heenreis is dan op 23 februari en de terugreis op 27 februari. De vliegtijden zijn alleen ongunstig, dus zowel dag 1 als dag 5 ben je helemaal kwijt. Voor betere vluchttijden betaal je 63,- retour, dan heb je 1 middag extra. 
Een overnachting kan je boeken bij airbnb.com, dit kost je ongeveer 40 euro per nacht (het goedkoopste). Dus voor vier nachten is dat 160 euro. We zijn dan 80 euro per persoon kwijt. Best netjes! 
In totaal komen we met de beste vluchttijd uit op 143 euro per persoon, voor vijf dagen (eigenlijk 4,5). 

Warschau
5 dagen voor €86,85


Warschau ligt in Polen en was voor mij een nietszeggende stad, maar het schijnt een hele mooie en levendige stad te zijn! We kunnen hierheen vliegen met ryanair, vanaf Eindhoven voor 49,35 per persoon. Een kamer kost 75,- bij booking.com. Dit is niet per persoon, maar in totaal voor twee. Dus betaal je maar 37,50 per persoon voor vier nachten.
In totaal zouden we dan 86, 85 kwijt zijn. Ook eten en drinken is heel goedkoop. We hebben hier vier volle dagen, aangezien we de laatste dag in het begin van de middag terug vliegen, maar op dag 1 in het begin van de middag aankomen. 

Dublin
5 dagen voor €145,95
Dublin ligt in Ierland, een land waar ik heel graag een keer heen wil. Voor 80,98 vlieg je vanaf Eindhoven met Ryanair naar deze Ierse stad. Een overnachting boek je bij booking.com voor ongeveer 130 euro, dus voor 65 euro per persoon, best netjes dus. 
In totaal zouden we dan 145,98 kwijt zijn per persoon, voor vier nachten in Dublin. Voor deze stad zeker niet duur, alleen mijn reisgenoot is geen drinker, dus lijkt dat me zonde,  door de irish pubs die we dan toch mislopen! Maar lijkt mij leuk door de natuur om de hoek en dat vind ik leuker dan pubs.

Berlijn
5 dagen voor 107,-Ook al zo'n stad, heel dichtbij Nederland met veel historie, maar toch ben ik er nog nooit geweest. Vliegen doe je met transavia vanaf Eindhoven voor 63,- en overnacht kan op zijn goedkoopst voor 44,- per persoon bij booking.com. Wat bij elkaar 107,- per persoon is!


Ook Manchester, Porto en Marseille vallen nog binnen ons budget, maar lijken mij toch minder (ik kan het mis hebben, als dat zo is; ik hoor het graag!)

Zoals je ziet hebben wij met ons budget best wel veel keuze.. Misschien iets teveel, want het wordt alleen maar moeilijker. Welke zouden jullie kiezen en waarom? 


8 opmerkingen:

 1. BERLIJN! Ik ben er met school geweest en het is een onwijs toffe, hippe en mooie stad waar echt vanalles te doen is. Zelf zat ik in een buitenwijkje met enorm veel cultuur, waar je makkelijke met de tram/metro overal heen kon. Zeker aan te raden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Klinkt heel vet :) weet je nog welk wijkje dat was?

   Verwijderen
 2. Ik vind Barcelona echt heel leuk ! Londen is ook leuk trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Helaas blijkt dat we de vlucht naar Barcelona nooit kunnen redden, omdat er nog geen treinen rijden op het tijdstip dat we dan weg moeten (eindhoven is ruim drie uur reizen)

   Verwijderen
 3. Ik vond Berlijn en Dublin best budget en hele toffe steden.

  London is altijd een goed idee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te weten dat Berlijn en Dublin best budget zijn! Is toch wel heel belangrijk :)

   Verwijderen
 4. Ik vond Porto heel leuk (en goedkoop!) Warschau klinkt ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Porto staat ook op mijn lijstje! Fijn dat het daar ook zo goedkoop is :)

   Verwijderen

Reacties