Menu

vrijdag 7 februari 2014

Nederlanders op vakantieEen buitenlander heeft een simpel beeld van Nederlanders: lang, blond haar, blauwe ogen, zuinig en prijsbewust. Ik herken mezelf hier enorm in, ik ben 1.73 ( hier niet heel lang, maar in het buitenland best wel), ik ben blond, het blauwe ogen, probeer zo zuinig mogelijk te doen en ben heel prijsbewust. Ik zoek namelijk altijd naar de goedkoopste producten en ook naar de goedkoopste vakanties! Vouchercloud heeft alles even op een rijtje gezet; de favorieten vakantielanden, de cliché's over Nederlanders, de uitgaven tijdens een vakantie etc. Hieronder zijn delen uit het plaatje te vinden, het complete plaatje was helaas te groot! Wil je hem toch zien? Neem dan een kijkje op: vouchercloud

81% van de Nederlanders gaat op vakantie. Dat betekend dat nog lang niet iedereen gaat. Ik ga bijna elk jaar met veel plezier en hoor bij de 81%. Zoals ik al eerder beschreef denken buitenlanders heel erg zwart-wit over Nederlanders. Zo zie je hier wat volgens de buitenlanders een stereotype Nederlander is. Ik zei al dat ik mezelf erin herkende. Herken jij jezelf?


Nederlands vakantie gierig geld eten drinken reizen bestemmingen landen
De meeste mensen brengen hun vakantie het liefste door in een hotel! Dat is vaak luxe, zodat je optimaal kunt ontspannen. Zelf ben ik echt een kampeerder, samen met 16% van de andere Nederlanders. Ik vind het leuk om op een camping te overnachten in een tent. Wij huren meestal een tent, wat het tijdens het reizen makkelijk maakt: je hoeft niet zoveel mee! Op een camping krijg ik het echte vakantiegevoel. 
Hieruit blijkt maar weer dat een groot deel eigen eten mee neemt. Ik doe het zelf ook. Vorig jaar nam ik 2 blikken knakworsten mee, 1 pak pannenkoekenmix, zakjes saus voor door de rijst of pasta en een pot chocolade pasta. Ik vergeet nu de fles limonade op te noemen; iets wat ze in het buitenland niet hebben. Zelf ga ik 1 of hooguit twee keer in een jaar op vakantie, die vaak tussen de 10 en 17 dagen duurt. Het enige wat ik mee naar huis neem zijn mijn eigen spullen, kruiden, streekproducten en snoep koop ik zelden tot nooit.
Nederlands vakantie gierig geld eten drinken reizen bestemmingen landen
Wil je goedkoop reizen? Ga in het laagseizoen. Je vliegtickets zijn vele malen goedkoper en je accommodaties ook! Hier naast zie je hoeveel je kunt besparen op je ticket. Er is hier gekeken naar de prijs van een KLM ticket. Echt goedkoop  vliegen kan in de zomer ook met de goedkopere maatschappijen en flexibiliteit van je eigen kant. Een dag eerder of later vertrekken kan al heel veel schelen!Rechts zijn een aantal bespaartips te zien. De meeste spreken naar mijn mening wel voor zich. Ik vermijd weekenden en probeer vroeg te boeken. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb nog nooit gevlogen. Misschien dat mijn reizen daarom ook goedkoper zijn dan die gemiddelde 807,-

Liften lijkt me een echt avontuur, maar ook vrij eng, je weet nooit wie je treft. Heb jij al eens gelift?

Hoe gaan Nederlanders eigenlijk op reis? Ik vind het niet een heel duidelijk schema, zo weet ik niet precies bij welk percentage de trein eigenlijk hoort. De meeste gaan met de auto op vakantie. Dit is wat ik zelf ook het meest gedaan heb, samen met mijn ouders. Het vliegtuig heb ik nog nooit eerder geprobeerd, maar dit wil ik zeker een keer doen. Ik ben ook al twee keer met de bus op vakantie geweest, niet heel ideaal, maar naar mijn mening goed te doen!

Ten slotte heb ik rechts nog een overzicht van de top tien vakantiebestemmingen! hiervan ben ik zelf in Frankrijk, België en Italië geweest. Bijna al deze landen staan nog een keer op mijn verlanglijstje, behalve de nummer 1, Duitsland. Maar misschien is het toch een keer het overwegen waard. Ook de Verenigde Staten staat bij mij niet heel hoog, maar toch zou ik het een keer willen bezoeken!


Herken jij jezelf hierin? Hoe ga jij het liefste op vakantie en wat is jouw favoriete bestemming?4 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! vooral de bespaartips spreken me erg aan ;) haha. liften heb ik in elk geval nog nooit gedaan, maar zou het wel graag een keertje willen proberen. misschien een leuke tip over bespaartip 1, ik heb laatst een goedkoop vliegticket naar moskou geboekt op www.paperflies.com voor 160 dus ook ruim onder het gemiddelde van 807 haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ja, ik lees ook veel blogs om te besparen, maar eigenlijk vooral om nieuwe ideeën op te doen :) Bedankt voor de tip! Dat is echt een heel stuk goedkoper inderdaad :) Moskou lijkt me ook echt nog heel vet!

   Verwijderen
 2. Leuk geschreven! En heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Het is denk ik voor vrij veel heel herkenbaar, voor mij in ieder geval ook!

   Verwijderen

Reacties