Menu

zondag 9 februari 2014

Review: hostel Aqua

Hostel Aqua

Samen met een goede vriendin reisde ik van 5 tot en met 14 augustus 2013 naar Siofok, in Hongarije aan het Balatonmeer. Wij boekte de reis via x-travel en kozen voor hostel aqua. Dit was toen het goedkoopste verblijf dat werd aangeboden. Wij betaalde voor de tien dagen inclusief busreis ongeveer 269,-.Toen wij vertelde tegen een paar vrienden dat wij naar Siofok gingen vroegen ze gelijk heel enthousiast: in welk appartement? Zij waren het jaar ervoor naar Siofok afgereisd en vonden het een topbestemming. Toen wij vertelde dat we naar hostel aqua gingen vertelde ze ons dat we alles beter direct konden annuleren: het zou namelijk een zwijnenstal zijn. Direct heb ik een mail gestuurd naar X-travel, wij wilde namelijk echt niet in een zwijnenstal terecht komen! Zij verzekerde mij echter dat alles simpel was, maar wel netjes en schoon zou zijn. Met die gedachte stapte we 5 augustus de bus in.

Op de foto hierboven ziet de tuin er groen en netjes uit. Deze tuin was er misschien ooit, maar toen wij er waren was er geen gras te bekennen. Veel stoelen waren stuk. Op zich maakte ons dat niet zoveel uit: als onze kamer maar fatsoenlijk zou zijn. We gingen naar binnen, naar het begin halletje. Het zat daar onder de spinnenwebben en het zag eruit alsof er al heel lang niet meer was schoongemaakt. Ik begon gelijk te denken dat de jongens gelijk hadden; het zou een zwijnenstal zijn. Wij werden naar onze kamer gebracht, op de hoogste verdieping. De gang zat vol met spinnen, waar ik vrij bang voor ben. Ik probeerde het te negeren en hoopte dat het in de kamer anders was. We stapte naar binnen, het was inderdaad anders. Er zaten geen spinnen! De kamer was klein, er stonden twee bedden, een kast, en een nachtkastje met daarop een mini koelkast. Geen keuken, die we wel geboekt hadden.
De muren waren oranje, met flink wat wit. Dat witte was schimmel. Vol goede hoop dat we achter de deur nog een keuken zouden vinden, opende wij de deur. Het was de badkamer, die er prima uitzag. Het douchegordijn lieten we gangen, wie weet wat daar in zou zitten. Het ventilatierooster zat vol met stof. Fijn, als je daar allergisch voor bent.
Vervolgens opende wij de balkondeuren. Het balkon was niet heel groot en het stonk er ontzettend. We weten niet waar en dat weten we nog steeds niet, maar er lag ergens iets te rotten. Het balkon gebruiken zat er dus niet in. We probeerde de balkondeuren dicht te doen, maar dit kon niet meer. De deuren konden niet op slot, terwijl andere gasten vertelde dat er regelmatig ingebroken werd.
Direct zijn wij naar de receptioniste gegaan. Wij wilde een keuken, borden, bestek, bekers en een balkondeur die op slot kon. De keuken kregen wij: een zielig pitje, die het niet deed en die we eigenlijk nergens neer konden zetten. Bestek, borden en een pan kregen wij ook. Het was allemaal vet en vies. We moesten het doen met een paar plastic bekers, niks mis mee. Koken konden wij deze vakantie vergeten. Het slot konden wij vergeten: de vrouw verzekerde ons dat er niets zou gebeuren. Heel fijn, je voelde je onveilig in een onbekend land. Je spullen steeds meeslepen is ook niet fijn!
We praatte met medereizigers en ontdekte dat elke kamer even smerig was. Na heel wat klagen bij x-travel kregen wij ons slot. De reisleiding heeft gezocht naar een vervangende accommodatie voor ons, maar dit was drie kilometer uit het centrum: wij weigerde dit. De reisleiding was echt geweldig en heeft ons heel goed proberen te helpen.

De ligging was echt perfect! Het lag overal dichtbij, in tegenstelling tot vele andere appartementen. Het lag op drie minuten lopen van de barstreet, 15 minuten lopen vanaf het gratis strand, 5 minuten vanaf het betaalde strand. De supermarkt was op vijf minuten afstand en hetzelfde geldt voor het treinstation. Echt super!

Even wat cijfers:

Accommodatie: 1
Ligging: 10
Strand: 7
Bestemming: 8
Uitgaansleven: 9

Het is dus geen aanrader! Ik betaal liever iets meer, voor iets waar ik wel in durf te zitten. Schimmel aan de muur en overal stof. Ik verwacht niet veel, maar wel een schone kamer.
Een te kleine koelkast, waar alles uitviel, een kast waar de deuren uitvielen, een stinkend balkon etc. zijn niet echt fijn tijdens je vakantie. Uiteindelijk hebben wij bij x-travel geklaagd, beide hebben we een deel van het geld terug gekregen. Het was een super vakantie, maar hostel aqua wordt het nooit meer!

Wat leuke tips voor in de omgeving:

- Een bezoek brengen aan de prachtige stad Boedapest! Deze stad is 1,5 uur met de trein. Het treinstation is slechts op 5 minuten lopen. Net als de supermarkt en alle andere leuke dingen.
- Uitgaan in club aqua, super gezellige Nederlandse club!
- Naar de schuimparty in palace
- Genieten van het heerlijke strand
- Goelash soep eten, wij aten dit bij het restaurant Matroz, zeker een aanrader. Hier hebben ze van alles, van pizza's, tot rijstgerechten, friet met kip en goulash. Allemaal even lekker.

Wat vind jij van dit hostel? Heb je zelf ooit slechte ervaringen gehad met hostel en dergelijke?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties