Menu

maandag 20 januari 2014

Review: Appartement Villa Stellina

App. Villa Stellina

In de zomer van 2012 reisde ik samen met twee vriendinnen naar Rimini, in Italië. Dit was de eerste keer zonder ouders naar het buitenland en de eerste keer dat wij een jongerenvakantie uitprobeerde. We gingen met de organisatie X-travel, 10 dagen met de bus naar Rimini. Wij zijn alle drie geen luxepaardjes, dus kozen voor het goedkoopste appartement dat wij konden vinden: Villa Stellina. We lazen van te voren wat reviews, die veelal slecht waren, maar toch namen wij het risico. Wij gingen van 29 juni tot en met 8 juli weg, hiervoor betaalde wij ongeveer 279,- per persoon.



Het was het geld allemaal waard. Een beetje huiverig kwamen we binnen, het ziet er vanaf de buitenkant niet mooi uit. Ook waren wij de enige gasten hier, alleen de reisleidsters van gogo zaten ook in dit appartementencomplex. De meeste mensen hadden dus wel naar de reviews geluisterd. Wij hadden de kamer op de hoogste verdieping. Eenmaal binnen viel het ons helemaal mee. Er stonden twee relax stoelen, er was een ruime keuken, met oven en fornuis en in de ruimte stond een tafel met vier stoelen. Er was ook een deur naar een klein balkon, waar je met zijn drieën net aan op paste. Er was een deur naar de badkamer, die was ruim en zag er prima uit. De slaapkamer zag er ook prima uit, er was 1 tweepersoonsbed en een stapelbed. Ik heb op het gewone bed geslapen, het stapelbed was wel een beetje gammel en kraakte veel. Maar desondanks, was het prima. Ook vanuit de slaapkamer had je een mini balkon, met een wasrekje. Ik had liever één wat groter balkon gehad, dan twee kleinere, maar dat is bijzaak.

Was alles geweldig? Nee, dat zeker niet. Vlak langs het appartementen complex reed er een goederentrein. Eens in de zoveel tijd kon je je gesprekken staken omdat je elkaar niet kon verstaan door die trein. Aangezien je bijna niet in je appartement was en je 's nachts de trein niet hoorde (of hij was er gewoon niet) heb ik dit niet als iets heel slechts ervaren. Het douche putje hebben wij wel leeg moeten halen, nadat ons hele appartement was overstroomd. Er was dus niet heel goed schoongemaakt, anders was dit nooit gebeurd. Verder hadden we één stoel die bijna uit elkaar viel en waren de pannen bol aan de onderkant. Wij waren hier al op voorbereid, dus hadden we een eigen pan meegenomen. We konden dus prima koken! Een groot nadeel was dat het fornuis aangestoken moet worden en er nergens lucifers te krijgen waren. Wij hadden een aansteker, maar doordat je die lang vast moest houden deed dit pijn aan je handen. Een takje erbij en het ging prima! We staken eerst het takje aan met de aansteker en vervolgens het fornuis.
Het was dus een prima vakantie, met prima appartement. Het had geen airco, wat wel jammer was, aangezien het 40 graden was de hele week.

De ligging was ronduit perfect. Wij zaten vlakbij busstop 27. De homebar van X-travel zat op busstop 25, dit was hooguit een kwartiertje lopen, prima te doen dus. Veel andere die bij X-travel boekte zaten bij busstop 33 of verder, waardoor zij vaak de bus moesten pakken. De zee zit heel dichtbij, een paar honderd meter en je bent er. Onderweg naar de zee kom je de barstreet tegen, met alle uitgaansgelegenheden. Dus ook dat is super dichtbij! Een nadeel is dat er op de barstreet of daar in de buurt geen supermarkten zijn, alleen van die hele kleine en ontzettend dure. Je kan de bus pakken naar Rimini Centrum (voor 1,-), daar heb je een grotere supermarkt. Helaas ontdekte wij dit aan het einde van de vakantie pas.

Uiteindelijk oordeel: Het is het geld zeker waard! Het appartement was beter dan wij hadden verwacht en ik raad het iedereen aan. Je kunt goedkoop overnachten en de positieve dingen wegen voor mij zwaarder dan de negatieve! Wil je luxe moet je hier niet zijn, het is namelijk heel simpel en ongelooflijk lelijk ingericht. Dan heb ik het vooral over de muur. Je kan trouwens ook een kluisje huren, voor 15,- per week. Heel handig! Zo zijn je spullen ook nog eens extra veilig.

Nog even wat cijfers:

Accommodatie: 8.5
Ligging: 10
Strand: 10
Bestemming: 9,5
Uitgaansleven: 8

Later zal ik nog verslag doen over Rimini. Wat is er te doen? Wat is aan te raden en wat niet?

Zou jij ooit naar dit appartement willen?

4 opmerkingen:

  1. Wauw, ja als je goedkoop op vakantie wil moet je ook niet luxe verwachten hé! Klinkt wel goed :)

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Daarom verwacht ik het ook niet, kan het altijd meevallen en dat deed het ook! Ik verwacht alleen een schone kamer, maar verder eigenlijk niets. Bedankt voor je reactie! :)

      Verwijderen
  2. Hee Linda,

    Ik zal komende week met 3 vriendinnen naar dit appartement afreizen. Wij vroegen ons af of we ons eigen beddengoed mee moeten nemen. Ik hoor graag van je!

    Groetjes,
    Vera

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo,

      Ik zie dit nu pas omdat ik diezelfde week op vakantie was. Wat leuk dat je erheen ging! Ik hoop dat het beviel. Ik heb het wel meegenomen, maar dat doe ik altijd (ik vertrouw niks), echt heel erg nodig is het in principe niet. Ik hoop dat jullie een leuke vakantie hebben gehad! Sorry dat ik niet eerder kon reageren

      Verwijderen

Reacties