Menu

woensdag 23 juli 2014

Slovenië, het land van...

Het is een tijdje stil geweest, maar ik ben weer volop terug (voor een weekje, maar toch). Ik ben net terug uit het prachtige Slovenië. Slovenië, je was prachtig, geweldig en heerlijk, ik wil terug.
Tijdens mijn vakantie ben ik ook een aantal keer naar Kroatië geweest, aangezien we tien kilometer bij de grens vandaan zaten. Wat ik precies gedaan heb vertel ik later, maar nu bespreek ik eerst de typische dingen die mij opvielen in Slovenië.

Slovenië is het land van....

1. De witte kerkjes met de zwarte puntdaken
2. De goed Engels sprekende mensen
3. De toeristen en inwoners met overgewicht. (ik zag er meer met overgewicht, dan zonder, niet dat het wat uitmaakt, maar het viel gewoon op).
4. De prachtige natuur (het is er heel groen)
5. De mensen die geen hallo terug zeggen, ook al zeg je het in hun eigen taal. (dober dan)
6. Het onbekende, het is nog niet belachelijk toeristisch.
7. De enorme hoeveelheid verschillende nationaliteiten, daarmee bedoel ik dat je mensen tegenkomt uit Rusland, Oekraïne, Frankrijk, Italië, Estland, Letland, Kroatië en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
8. De waterparken. In Slovenië zijn geen attractieparken, dus de Slovenen gaan naar waterparken met hun enorme zwembaden.
9. De slappe patat. Overal waar ik patat at was het slap, best jammer.
10. Het goedkoop uit eten gaan. Tien euro per persoon, voor een bord vol en twee keer drinken. Probeer dat maar eens in Nederland.

Dit waren dingen die mij opvielen in Slovenië. Later schrijf ik over mijn tips en over de dingen die ik daar gedaan heb. Ook zal er een review komen over mijn verblijfplaats. Maar eerst pak ik gewoon even mijn tas uit, want ook dat hoort bij vakantie!

Ben jij ooit in Slovenië geweest? Wat viel je op?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb nooit echt over Slovenie na gedacht, maar hoe je het zo vertelt lijkt me het een heel mooi land!

  Ps: Ik houd van karbonkel. Iedereen in groep 3 vond hem eng maar ik vond hem leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Dat is juist ook heel mooi aan het land, niemand denkt erover na, iedereen reist er normaal alleen maar doorheen, op naar een andere bestemming, maar dan beland je er en blijkt het echt prachtig te zijn :D

   Ik vond Karbonkel vroeger echt heel eng, maar ook leuk tegelijk :') jeugdsentiment

   Verwijderen
 2. Slovenië is inderdaad niet het eerste land wat in mij op komt als ik denk aan een vakantieland, maar wat je nu beschrijft klinkt wel interessant haha!

  Ik ben erg benieuwd naar de rest van je posts over je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, wat leuk! Eigenlijk was is bang dat je gestopt was met bloggen, maar gelukkig niet! Haha, leuke dingen die je opvallen. Slovenië lijkt mij een leuk land! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had nog een post gemaakt met de mededeling erbij, maar die ben ik dus vergeten te plaatsen :') Het was ook echt heel leuk

   Verwijderen
 4. Oh dankjewel voor je lief complimentje!
  Wat leuk dat je blognaam Karbonkel is, daar had ik vroeger zo veel bang van haha :D
  Ben enkele jaren geleden ook een keertje naar Slovenië geweest, ik vind dat echt een mooi land! Ben heel benieuwd naar wat je er allemaal gedaan hebt :-)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Haha ik was er ook echt heel bang voor. Het was prachtig, heel verrassend land

   Verwijderen

Reacties