Menu

woensdag 30 juli 2014

Het pareltje van Kroatië: de meren van PlitviceDe meren van Plitvice in Kroatië; ik hoorde er zoveel goeds over, daar moest ik gewoon ooit een keer heen. Toen ontdekte wij dat we er maar ruim twee uur vanaf zaten. Dan kun je het toch moeilijk overslaan, of wel soms?
Deze meren zijn belachelijk mooi. De mooiste meren die ik ooit zag. Een stuk puur natuur, waar je gewoon heen moet als je in 'de buurt' bent. Twee uur rijden is een flink stuk, maar zelfs drie uur rijden is het waard. In het hoogseizoen (van 1 juli tot en met 31 augustus) betaal je meer om het park in te komen en is het ook drukker. Als je de mogelijkheid hebt; ga dan buiten het hoogseizoen. Wij gingen zelf begin juli en het was naar mijn mening nog redelijk rustig. Op sommige plekken was het druk, maar ja, wat verwacht je, als het zo'n beetje DE toeristische trekpleister van Kroatië is?

Maar goed, je komt aan, bij een van de ingangen. Wij kwamen aan bij P2. Je betaalt je entree. Als volwassene betaal je in het hoogseizoen 180 kuna (€23,50), als kind 80 kuna (10,47) en als student 110 kuna (14,40). Je bent kind tot en met je achttiende. Wij gingen uit van de leeftijd van twaalf en hebben dus veel te veel betaald. Nergens bij de kassa staat namelijk tot welke leeftijd je kind bent en mevrouw Kroaat zei er natuurlijk ook helemaal niets van. Als student je studentenpas echt meenemen, je moet hem laten zien, anders moet je de volle mep als volwassene betalen.

Na het betalen volg je de borden richting het park, dit duurt bijna tien minuten. Dan kom je bij allemaal borden uit met verschillende routes, je kan een route kiezen van 2-3, van 3-4, van 4-6 of van 6-8 uur. Je ziet ook de routes die je dan aflegt en op welk punt je de boot neemt en op welk punt je het busje neemt. Wij kozen voor route H, de route van 4-6 uur. Dat is de meest uitgebreide route, je ziet alles, alleen loopt een lang, saai stuk niet, wat je bij die van 6-8 uur wel loopt en bij deze met de boot en het busje aflegt.

Bij route H begin je met het busje, je rijdt best wel een lang stuk en ziet helemaal niks. Alleen maar bomen en bos. Als je uitstapt loop je een stuk in de drukte, na een tijdje zie je de eerste meren en als het wat rustiger wordt zie je de eerste watervallen.

Halverwege, na de toch met de boot, kom je een restaurantje tegen, hier kan je overheerlijk eten. Ineens kwam er bij ons een enorme stortbui uit de lucht vallen. Wij hadden mazzel dat we al zaten, want iedereen kwam schuilen. Na ruim een uur werd het minder en gingen we verder. Echt veel merkte je niet van de regen, want je loopt tussen de bomen.

De grootste watervallen in het park wijken iets af van de route, dit staat ook aangegeven. Natuurlijk is het wel zo leuk om erheen te gaan. Naar het uitzicht punt lopen is helemaal nutteloos en zonde van je tijd, aangezien je daar bijna alleen maar bomen ziet. Van voren zie je de waterval veel beter.

Maar oké, ik vertel nu de hele tijd hoe mooi het is, nu ga ik het ook maar even laten zien. Hieronder volgen (veel) foto's:Deze watervallen zijn 28 meter hoog
Het water was echt heel blauw, je kon ook elke vis zien zwemmen. 


Een vleermuis! 
De grootste waterval, ik zag helaas geen bordje, dus hoe hoog ie was weet ik niet. Maar hij was in ieder geval heel mooi en enorm. 

Super mooi uitzicht


Wij waren om elf uur in het park en gingen rond half zes weer weg. Het was zeker de moeite waard, ik vond het super mooi. Ik raad dit park iedereen aan die in de buurt is!Note: vanaf vrijdag zal ik anderhalve week niks meer plaatsen, aangezien ik dan in Tsjechië zit! 


Alle foto's zijn zelf gemaakt, gelieve niet te kopiëren en op eigen site te plaatsen etc. Alvast bedankt! 

18 opmerkingen:

 1. Wauw, erg mooi! Veel plezier in Tsjechië :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw!
  Wat ontzettend mooi! Echt, wauw. Prachtig! Mocht ik ooit daar in de buurt komen ga ik er zeker langs! Want wat ziet het er ongelooflijk mooi uit, sommige foto's lijken gewoon 'niet echt' omdat ze zo mooi zijn, goed gefotografeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! moet je ook zeker doen, ik vond het adembenemend :) Zo mooi daar. Bedankt voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 3. Wauw! Super mooie foto's en de locatie natuurlijk ook! Stiekem ben ik erg jaloers ;) Fijne vakantie alvast :)


  P.s. misschien een tip om je mooie foto's te watermerken, (je naam, initalen of je website zoals ik doe) voordat ze idd weer gebruikt worden door iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Het was heel mooi en als ik terug kijk wil ik weer! Bedankt voor je tip, dat is inderdaad wel heel slim, misschien moet ik dat ook maar eens doen!

   Verwijderen
 4. Wauw, hier gaan we sowieso een keer naartoe!
  Het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoooo mooi! Echt een pareltje inderdaad. Hele fijne foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat is het prachtig daar! De foto's zijn ook erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is er inderdaad echt prachtig, ik heb er ook zo'n 6 a 7 uur rondgewandeld. Ik was er in het hoogseizoen, dan is het wel echt heel erg druk en moet je vaak in de rij wachten voordat je door kan lopen. Gelukkig is er genoeg moois te zien, dus maakte dat niet zo veel uit. Leuke blogpost! (www.effierced.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het zo druk is herken ik, en ik zat vroeg in het hoogseizoen, dus daar was het alleen echt heel druk op een bepaald pad, geen idee meer precies waar, daar stonden we ook gewoon te wachten! Het was inderdaad echt mooi! Dankje :)

   Verwijderen

Reacties