Menu

dinsdag 4 maart 2014

Le Pont d'ArcIn de zomer van 2012 reisde ik samen met mijn ouders, broertje en zusje naar het plaatsje Larnas, in de Ardèche, in Frankrijk. Het is een mooie regio en er is heel veel te doen. De dingen die ik de moeite waard vind ga ik posten op mijn blog. Om te beginnen bij het hoogte punt: le Pont d'Arc, in het plaatsje Vallon Pont d'ArcLe pont d'arc is een prachtige brug over een meer. In de zomer is het erg druk en toeristisch. Veel mensen zoeken verkoeling, aangezien het erg warm kan worden in de omgeving. Mooie foto's van de hele brug kun je maken vanaf de weg. Parkeer je auto op een speciaal vak hiervoor, stap uit en geniet van het uitzicht. Natuurlijk moet je ook even een duik nemen bij le Pont d'Arc. Je kunt hier namelijk heerlijk zwemmen, maar ook springen van de rotsen. Het water wordt diep genoeg om echt te zwemmen, wat ik zelf erg fijn vond!

Verder is kanoën langs le Pont d'Arc echt een aanrader. Bij een bedrijfje huurde wij kano's. We kozen de route van 12 kilometer. Je komt dan langs hele mooie landschappen en kunt van de mini watervallen af kanoën. Het was echt een hele mooie route! Helaas weet ik niet meer hoe het bedrijf heette waarbij we de kano huurde. Volgens mij was het iets met camping mini, maar ik weet het niet zeker meer. Het hoorde in ieder geval bij een camping, vlakbij le Pont d'Arc. Vanaf de camping ging je met een busje, je werd afgezet, kreeg uitleg en moest zelf terug kanoën. Echt heel leuk om te doen!

Hieronder heb ik een aantal foto's verzameld van een dagje naar le Pont d'Arc.

Berg aan het strand van le Pont d'Arc. 

Uitzicht op het strand en de bergen.

Le Pont d'Arc, de zon scheen en kon niet ontbreken op de foto. 

Je kunt dus hele leuke dagen beleven bij Le Pont d'Arc. Zelf zijn we hier in twee weken tijd twee keer geweest om te zwemmen en we zijn er een keer langs gegaan met de kano. Ook deden we in deze stad vaak de boodschappen, omdat er in Larnas zelf geen supermarkten waren en de supermarkten in Vallon Pont d'Arc de dichtstbijzijnde waren. Het stadje zelf ben ik maar heel kort in geweest en zag er ook leuk en gezellig uit! 

Dit is een echte must see in de Ardèche! Ben jij hier wel eens geweest? 5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja inderdaad :) ik heb er echt genoten, die hele omgeving is trouwens super mooi

   Verwijderen
 2. Nog nooit geweest maar ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, als je ooit in de buurt bent zeker gaan :) Die hele regio is trouwens echt prachtig, je kijkt constant je ogen uit.

   Verwijderen
 3. Het lijkt me super mooi, ik zou er graag een keer naartoe gaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties