Menu

zondag 2 maart 2014

Travel list: de top drie.


Ik hou van reizen, maar dat is oud nieuws. De laatste tijd komen er elke dag andere bestemmingen waar ik graag heen wil op mijn lijstje. Om ze nou allemaal in een keer hier te plaatsen is wat veel, dan wordt dit artikel ellenlang. Toch wil ik het graag met jullie delen! Hier heb ik mijn top drie, aan droombestemmingen waar ik nog heen wil. Later zal ik mijn droombestemmingen per continent beschrijven. Be prepared: dat zijn er veel. Maar eerst: mijn top drie.
1. Noorwegen 

Bron


Scandinavië, ongelooflijk mooi (denk ik) en ontzettend duur. Ik zou best heel Scandinavië willen zien, maar Noorwegen staat het hoogst op mijn hele lijstje. Het is een land met zoveel moois! Vooral de Fjorden aan de kust trekken mij. De Lofoten, een eilanden groep in Noorwegen, trekt mij ook ontzettend. Alleen al bij de plaatjes op Google begin ik weg te zwijmelen. Ik zie mezelf er al helemaal rondtrekken! Het liefste pak ik vandaag mijn backpack in en ga ik op pad, een maand rondreizen door Noorwegen. En het leukste van alles: je mag wildkamperen! In Noorwegen kent men het allemansrecht, dus mag je overal kamperen in eigen tent. Je moet soms wel toestemming vragen van de landeigenaar en minimaal 150 meter van de huizen afzitten. En natuurlijk hoort bij Noorwegen ook nog het prachtige Noorderlicht, dat ik zeker weten een keer wil zien!

2. ThailandBron


De nummer twee was ook niet zo moeilijk om te bedenken. Thailand lijkt me echt super. Het land heeft een mooie natuur, maar ook ben ik benieuwd naar de cultuur in het land. De eilanden zijn echt heel mooi, volgens Google afbeeldingen, dus ik wil daar graag in het echt zijn. Lekker luieren op het strand, rondreizen en leren duiken. Ook naar een Olifantenpark gaan om ze daar te verzorgen en te berijden staat hoog op mijn lijstje. Ik heb er veel over gelezen, je moet wel goed opletten, aangezien niet elk olifantenpark goed met de olifanten omgaan. Daar wil ik niets aan bijdragen! Het liefst combineer ik een reis naar Thailand met een bezoek aan Laos, Cambodja, Vietnam en Maleisië. Misschien dat ik na mijn opleiding dan eindelijk mijn droom rondreis door een deel van Azië kan maken!

3. Zuid-Afrika

Bron

Bij Zuid-Afrika denk ik gelijk aan avontuur, de big five en natuur. De big five zien staat al jaren lang hoog op mijn wish list. Wie wil dat nou niet? Mij lijkt het geweldig om oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, giraffen etc. Verder hou ik van natuur, die je in Zuid-Afrika genoeg hebt. De cultuur lijkt me ook heel interessant om te zien. Verder zou ik graag een tijdje vrijwilligerswerk doen in het land. Lesgeven op een school lijkt me daar een hele mooie ervaring!Ik begon na dit lijstje gelijk verder te schrijven, over andere bestemmingen die ik graag wil zien. Ik kan door blijven gaan, zoveel dromen heb ik. Ik hoop dat het ooit uitkomt, het wordt in ieder geval goed sparen! Mijn grootste droom is uiteindelijk veel backpacken en de wereld leren kennen. Binnenkort plaats ik mijn lijstje per continent, omdat ik nog veel meer droomreizen heb die ik met jullie wil delen!

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja ik dus ook, ugh reizen zou goedkoper moeten zijn, dan deed ik het te vaak denk ik :p ik wil naar te veel plekken

      Verwijderen

Reacties