Menu

maandag 10 maart 2014

Vakantie geboekt: Slovenië

Slovenië, een land gelegen tussen Hongarije, Oostenrijk, Kroatië, Italië en waarschijnlijk vergeet ik nog iets. Het is klein en er wordt betaald met de euro. Het is een land waar ik al jaren heen wil, door de prachtige natuur. En deze zomer gaat het eindelijk gebeuren!
Ik heb samen met mijn ouders weken lang naar een leuke camping gezocht, die aan al onze eisen voldeed. Het is immers een van de laatste keren dat ik met mijn ouders mee ga (ik ben dan negentien). Een mooi zwembad, met glijbanen, iets te doen voor jeugd, mooie omgeving en je moest een tent kunnen huren. Het is gelukt! En het wordt camping Terme Catez, in Catez ob Savi, in het Zuiden van Slovenië. De site is veelbelovend dus ik ben heel erg benieuwd.

Dit zijn slechts een aantal van de glijbanen die de camping te bieden heeft. Er is een olympisch bad, er zijn veel glijbanen, een binnenbad, een enorm buitenbad, bubbelbaden, watervallen, een lazy river en volgens mij kan ik zo nog wel een tijdje doorgaan. Je hoeft geen badmuts op (thank god) en zwemshort zijn toegestaan. Met dat laatste ben ik heel blij, sinds ik ballenknijpers niet echt aantrekkelijk vind.
Het enige nadeel wat ik kon ontdekken aan dit zwembad is dat je er maar twee keer per dag in kan, of één keer drie uur naar het binnenbad.


Wij gaan met organisatie Roan, hier huren wij een tent. Wij hebben al eens eerder tenten gehuurd, bij verschillende organisaties. Elk jaar kiezen wij er gewoon een uit, tot nu toe steeds een andere. Met Roan zijn we ook nog nooit weggeweest, maar de foto's beloven veel goeds. Buiten staat een partytent, dus we kunnen lekker in de schaduw zitten. Binnen is er een koelkast, met vriesvak, een fornuis, bedden en natuurlijk staat er een tafel met wat stoelen. Ideaal dus!


Ik ga alleen niet op vakantie voor een enorm zwembad. Het is alleen een leuke bijkomstigheid. Vooral de omgeving vind ik erg belangrijk. We willen iets zien van de omgeving. Deze omgeving heeft zo veel te bieden! Op nog geen 40 km ligt de Kroatische hoofdstad Zagreb. Een uurtje rijden en je staat in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Op twee uur rijden ligt het prachtige meer van Bled, maar ook het meer van Bohinj en de Savinjavallei ligt op twee uur rijden van de camping. Een bezoek aan de mooiste grotten in Europa (de grotten van Skocjan) kan ook nog tijdens deze vakantie! Zelfs een ritje naar de Adriatische zee (Koper) is te doen. Kortom: deze camping is een prima uitvalbasis om Slovenië eens goed te ontdekken. Op de foto is het meer van Bled te zien.

De reis zal starten in juli. Ik ga natuurlijk een post maken als ik terug ben, met alle leuke plekjes van Slovenië en een review van de camping! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Zou jij ooit naar Slovenië willen, of ben je er al eens geweest? Heb jij al een vakantie voor aankomende zomer?
3 opmerkingen:

  1. Wauw! Het ziet er uit als een geweldige camping! En wauw, wat is Slovenie mooi, en gaaf dat je zo dichtbij die steden zit :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik vind het ook zo gaaf en het ziet er zo mooi uit :) Nu hopen dat het ook zo gaaf is als ik er ben:)

      Verwijderen

Reacties