Menu

vrijdag 30 mei 2014

De mooiste Disney bestemmingen #1
Wie kent ze niet? De prachtige films van Walt Disney. Als kind (en stiekem nu ook nog) keek ik ze heel graag en eigenlijk een beetje te vaak. Maar veel van die films hebben een bestaande plek as locatie. Leuk om op vakantie te gaan, maar ook gewoon leuk om nu eindelijk eens te weten waar jouw favoriete Disney film zich afspeelde.


Finding Nemo 


Sydney, de hoofdstad van Australië en de stad van de film Finding Nemo. Door deze film weet ik eigenlijk dat dat, naar mijn mening, lelijke opera gebouw in Sydney staat.
De film is een echte klassieker, Nemo verdwijnt en de vader van Nemo gaat op zoek, samen met Dori, een geniale, ietwat vreemde vis. Ze komen onder andere in Sydney. Een enorme stad waar je je best een paar dagen kunt vermaken als ik andere moet geloven. Sydney ligt aan de Tasmanzee en is vooral bekend om de Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Aan de ene kant grenst Sydney aan een heuvelachtig landschap en aan de andere kant aan de grote oceaan. Een prima stad dus, er is voor iedereen wat te beleven. En het leuke is, je kunt nog even terug denken aan de leuke gesprekken die Dori en de vader van Nemo voerde, vlakbij de Harbour Bridge en de Opera House. Oja, als je hier toch bent, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Bondi Beach, een heel bekend strand in Australië.

Belle en het BeestIk geef gelijk eerlijk toe, deze film heb ik niet heel vaak gezien. Maar toch is het verhaal werkelijk waar prachtig. De Nederlandse naam vind ik minder dan de Engelse, die veel beter uitdrukt waar het hier over gaat. The beauty en the Beast. Een echte liefde. 
Maar waar speelt deze film zich af? Een heel stuk dichterbij dan Finding Nemo, namelijk in Frankrijk! En dan wel in Eguisheim. Eguisheim wat? Ja dat vroeg ik me ook gelijk af. Dit dorp ligt in de Elzas, redelijk bovenin Frankrijk, vlakbij de Duitse grens. Je hebt hier veel vakwerkhuizen, die je in de film ook heel veel terug ziet. Verder is dit gewoon een heerlijk dorpje om van te genieten en doorheen te lopen, maar ook om je voor even in de film Belle en het Beest te wanen. 

Brave


Een redelijk nieuwe film, van na mijn kindertijd, die al heel lang in de rij klaar staat om te gaan kijken. Ik heb al veel plaatjes gezien en elke keer denk ik; dit moet wel een prachtige en leuke film zijn. Maar nog steeds staat ie ongezien op mijn computer, te wachten tot ik eindelijk eens tijd maak. Waar dit over gaat weet ik dus niet, want ik wilde het niet opzoeken, ik zag wat de locatie was en toen wist ik al genoeg. Ik heb een hekel aan spoilers. 
Maar waar is het dan? Brave speelt zich af in Schotland, bij Callanish. Dit zijn een verzameling van staande stenen, opgericht in de vroege bronstijd tussen 2900 v. Chr. en 2600 c. Chr., geplaatst in een kuisvorming patroon met een steencirkel. Een leuke bezienswaardigheid in Schotland dus. En gelijk lijkt het even alsof je in de Disneyfilm Brave staat! Super leuk toch? 

Keizer Kusco Deze Disneyfilm ken ik wel, maar heel vaag. Hij heeft dus minder indruk op mij gemaakt dan vele andere. Maar toch vond ik het leuk genoeg om met jullie te delen. Deze Disneyfilm is heel anders dan andere, doordat hier heel veel humor in zit. Waar het precies over ging weet ik niet meer, het was iets met een keizer die iemand bij hem laat komen en vertelt dat zijn dorp gesloopt gaat worden voor een nieuw zomerpaleis.
Deze Disneyfilm speelt zich weer wat verder van huis af, namelijk bij Machu Picchu in Peru. Juist, een van de zeven wereld wonderen, de plek van de inca's. Een plek de mij adembenemend mooi en bijzonder lijkt. Deze stad is nooit gevonden door de Spanjaarden, daarom is er veel bewaard gebleven en kun je tot op de dag van vandaag een tocht maken door dit stukje geschiedenis. Vier mooie plekken, uit vier mooie en leuke Disneyfilms. Naar mijn mening zijn de films de moeite waard om te kijken, maar lijken de bestemmingen mij ook stuk voor stuk de moeite waard. Ik heb nu slechts vier films behandeld en vier locaties, maar binnenkort verschijnt er een deel twee! 


10 opmerkingen:

 1. Ohh die van belle en het beest! En die andere en en en. Ik ken alleen de laatste niet. Dit maakt het een stuk makkelijker om mijn volgende vakantie te plannen…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk :) (weet je eigenlijk ook gelijk welke film je even moet kijken als je je verveeld).

   Verwijderen
 2. Wat superleuk dit, ik wist geeneens dat de Disney films een 'bestaande plek' als locatie hebben, echt heel leuk! Eguisheim ziet er trouwens echt uit als een heel schattig stadje :). Leuk dat je dit deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vond ik ook :) echt een super lief dorpje denk ik! Dankje :)

   Verwijderen
 3. Ik heb daar nooit zo over na gedacht. Wat een mooie plekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie :) Ik had er eerst ook nooit over nagedacht en als je het weet merk je ineens welke prachtige plekken ze gebruiken :)

   Verwijderen
 4. Leuke post! Ik krijg meteen zin om te reizen.. :) Echt heel erg leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk artikel! Ik heb meteen zin om naar een Disney film te kijken én op reis te vertrekken :D

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties