Menu

zaterdag 14 juni 2014

Been there, done that

Ik zie het steeds vaker langs komen op allemaal blogs, de been there, done that tag. En dat kan maar één reden hebben: het is bijna vakantie! En waar kan deze tag natuurlijk niet ontbreken? Juist ja, op een reisblog.
Welke landen van de wereld heb je al bezocht? 

Shame on me, zijn dat er echt heel weinig. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en ik ging vaak met mijn ouders naar hetzelfde land. Hopelijk komt er verandering in en na mijn studie ga ik waarschijnlijk een reis maken buiten Europa. (ik heb zelf nog nooit gevlogen, erg he?) Maar voor nu zijn het deze landen:

- België
- Frankrijk
- Hongarije
- Italië
- Nederland
- San Marino

Dit jaar komen er gelukkig nog twee of drie Europese landen bij, maar voor nu moet ik het doen met dit korte lijstje, waar ik wel prachtige plekken heb gezien en geweldige vakanties heb gehad!

Welke bestemming staat boven aan je lijstje? 

Mijn lijstje is enorm, maar dat is algemeen bekend. Bovenaan staat eigenlijk een langere reis, met mijn rugzak en de mensen die ik onderweg ontmoet, naar Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-oost Azië. Maar als ik gewoon een land of bestemming uit moet kiezen is het makkelijk: Noorwegen. De natuur, de rust, alles aan Noorwegen lijkt me prachtig.

Snap je waarom ik graag naar Noorwegen wil? 


Wat is jouw meest ideale vakantie? 

Ik denk, maar ik weet het niet zeker want ik heb het nog nooit geprobeerd, een backpack reis. Lekker met je rugzakje op, een hele globale planning een land echt ontdekken. Een roadtrip lijkt me ook echt geweldig, maar heb ik ook nog nooit geprobeerd. Ik hou in ieder geval niet van een vakantie waarbij ik alleen maar kan vertellen hoe het hotel was bij thuiskomst. Nu ga ik meestal een week naar dezelfde bestemming (of langer) en vanuit daar bezoek ik leuke plekken, maar het rondreizen lijkt mij eigenlijk idealer.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je nog wel eens terug zou willen?

Deze vraag vond ik eigenlijk niet zo moeilijk. Ik ga liever niet terug naar een plek, omdat ik het al gezien heb. Maar ik wil wel nog een keer naar Venetië, omdat ik dit zo vreselijk vond en dat eigenlijk niet kan geloven. Ik wil gewoon weten of mijn negativiteit over deze stad klopt. En Boedapest. Boedapest is geweldig, alles aan deze stad is mooi. Ik was er maar twee dagen en ik wil nog zoveel zien daar, ik moet gewoon een keer terug.

Venetië, hoe is het mogelijk dat ik dit helemaal niks vond? 


Wat is je leukste vakantiefoto? 

Dit vind ik wel heel moeilijk, ik ben op zoveel plekken geweest die ik mooi vond, waar ik foto's heb die ik leuk vind, maar kiezen is gewoon eigenlijk onmogelijk? Een hele leuke vind ik wel het uitzicht dat ik had over Boedapest, toen ik bij het citadel stond. Maar echt een favoriet heb ik niet.


Ben je voor je werk al eens naar het buitenland geweest? 

Nee helaas niet. Ik werk in een fabriek en in een partycentrum, dus dit gaat ook niet gebeuren. Aangezien ik de pabo doe en in het basisonderwijs terecht kom zal ik ook later voor mijn werk niet naar het buitenland gaan. Wel zou ik een keer naar een ander land willen om te kijken hoe onderwijs daar gegeven wordt. Maar helaas, was het maar zo'n feest. 

Met wie ga je meestal op reis? 

Eerst ging ik altijd met mijn ouders, broertje en zusje en dat vond ik echt super leuk. Dit doe ik nu trouwens nog steeds (best kans dat dit wel de laatste keer is). Verder ga ik de laatste vier jaar (met dit jaar meegeteld) met vrienden op vakantie. De samenstelling van de groep is wel steeds anders, maar met vrienden op vakantie, die wel iets willen zien van de omgeving, vind ik heerlijk. 

Met wie zou je wel eens op reis willen? 

Ik vind het prima zoals het nu gaat (met ouders en vrienden, of alleen vrienden). Ik zou ook wel met mijn vriend weg willen, maar ja, dan moet ik die wel hebben ;). Verder zou ik graag wel eens met alleen mezelf op reis willen, dus gewoon alleen naar een onbekend land en daar mensen ontmoeten. Dat lijkt me heerlijk. Gewoon jezelf beter leren kennen etc. Verder wil ik ook een keer alleen met mijn zusje, alleen hebben wij nogal een ander beeld van vakantie. 

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland? 

Ouders, broertje, zusje, vrienden en heel veel eten, oja mijn camera zou ook mee gaan. Lijkt me best leuk voor een paar weken, gezelligheid en rust tegelijkertijd. En waarschijnlijk een heleboel mooie momenten en mooie plekken. Oja en een keer geen wifi overal, dus geen mensen die constant op hun telefoon zitten, daar heb ik gewoon een hekel aan ;) 

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? 

Ja vaak genoeg! Vroeger ging ik nooit naar het buitenland. Tot zeven jaar terug was ik nog nooit de grens over geweest. Ik ben hier geweest: 

- Laag-Soeren (hier volgt binnenkort ook een post over) 
- Biddinghuizen (ja, vlakbij Walibi. Ook hier volgt nog een post over).
- Sevenum 
- Middelburg 
- En nog veel meer wat ik me gewoon niet meer kan herinneren, omdat ik te klein was. 

Nederland heeft heel veel leuke plekken om gewoon eens naartoe te gaan! 

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Een attractiepark! Ik hou van achtbanen, dus Walibi is mijn favoriet. Vorig jaar was de eerste keer in zes jaar tijd dat ik in een attractiepark kwam, maar toch ;). Ik vond Beekse Bergen ook heel leuk, maar dat is een safaripark, toch weer heel anders dan een echte dierentuin. 

Ski vakantie of zonvakantie? 

Mag ik geen van beide zeggen? Skiën heb ik nog nooit gedaan, maar lijkt me ook helemaal niet mijn ding. Bij een zonvakantie denk ik aan de hele dag lui op je reet zitten en bij thuiskomst aan je familie vertellen: 'ja het hotel en het strand waren heel mooi.' Niet mijn ding dus. Af en toe zo'n luie dag is heerlijk hoor, maar niet de hele tijd. Dus doe mij maar zonvakantie in combinatie met een actieve vakantie waarbij je het land leert kennen. 

Wat is je leukste vakantie herinnering?

Ik heb er veel en vind het moeilijk om er eentje uit te kiezen. Ik denk vooral het bezoek aan Cirque de Gavarnie in Frankrijk, dit is heel lang geleden, maar ik kan me nog herinneren hoe prachtig ik het daar vond. Het was adembenemend mooi, volgens mij is dit ook het moment dat ik natuur meer en meer ben gaan waarderen, en waar mijn liefde voor reizen en dingen zien begon. 
En de aankomst op camping de Jutberg in Laag-Soeren, de eerste vakantie zonder ouders. En Rimini, de eerste vakantie in het buitenland zonder ouders. Ik heb zoveel mooie vakantieherinneringen, maar bij deze vraag moest ik gelijk hier aan denken. 

Waar ga je dit jaar heen op vakantie? 

Ik ga dit jaar met mijn ouders naar Slovenië, waarbij we waarschijnlijk ook een uitstapje maken naar de hoofdstad van Kroatië. En ik ga met vrienden naar Tsjechië. Ik heb er echt zin in :) 

Het meer van Bled in Slovenië 

Praag! 


Waar zou je nooit heen willen op vakantie? 

Deze vraag is echt heel moeilijk. Eerst zou ik sowieso Polen hebben geroepen, maar ik wil eigenlijk wel een keer naar Krakau en Auswitchz. Ik denk dat ik het voor nu hou op landen die flink in oorlog zijn en gewoon onveilig zijn. Daar zou ik me geen seconde prettig voelen. Ook trekken Israël en Iran mij niet zo, maar aan de andere kant juist wel. Hetzelfde geldt voor India, het land dat ranzig en toch ook mooi schijnt te zijn. Lastig dit. 

Waar zou jij zelf nog eens naartoe willen gaan? 


13 opmerkingen:

 1. Deze tag is zo leuk om te lezen!
  ik snap dat je naar Noorwegen wil, wauw wat mooi daar! Zelf wil ik ook heel graag nog een keer naar Scandinavië (en dus ook Noorwegen). Dat gaat deze zomer misschien wel gebeuren, want waarschijnlijk ga ik dan naar een vriendin die daar woont!
  En in leuke landen ben je geweest, zelf zou ik ook graag nog een keer naar San Marino en vooral Hongarije willen gaan (Dit komt misschien ook uit als ik door de selectie kom om deel te nemen aan een uitwisseling via school, ik hoop het echt! 10 Dagen Hongarije, vlakbij Budapest :),
  Gaaf dat je naar Slovenië gaat, heel mooi zo te zien. Zagreb lijkt me ook tof trouwens, en Tjechië ook!
  Grappig dat Israël jou aan de ene kant niet zo aantrekt, ik ben er afgelopen meivakantie geweest en ik vond het echt een prachtig en fascinerend land! ik ga zeker nog een keer terug, ik heb er echt heel veel beleefd en ben een hele ervaring rijker door geworden.
  ik vond het leuk om te lezen! Waar ik zelf graag nog eens naar toe zou willen gaan is een hele lijst, het liefst zou ik alle landen van heel de wereld graag nog eens bezoeken, haha. Helaas is dit onhaalbaar denk ik. Daarom is mijn top 5 op dit moment Hongarije,Scandinavië, een Noord-Afrikaans land (Tunesië/Marokko), Thailand en Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, het is een beetje een lang bericht geworden ;)

   Verwijderen
  2. Leuke reactie, leuk om te lezen! haha :) Scandinavië is volgens mij gewoon super en heel vet dat je er deze zomer misschien heen gaat! (nog ruimte in je tas? :p)
   Ik hoop voor je dat je door de selectie komt! Super leuk volgens mij :) hongarije is een leuk land, vooral naar Boedapest wil ik dus super graag terug.. Het is daar zo geweldig, zo mooi en de sfeer is gewoon heerlijk.
   Ik hoor dus van heel veel dat Israël heel leuk is, ik denk dat het op een of andere manier een negatieve naam heeft ofzo, want als ik het zo hoor is het wel het bezoeken waard..
   Ik wil ook graag overal heen, zo onhaalbaar, maar een hele mooie droom. Leuke top vijf ook! Staan er bij mij ook allemaal in eigenlijk :')

   Verwijderen
  3. Het is nu bijna zeker dat ik er naar toe ga! Alleen nog vliegtickets regelen, ik heb er zin in!
   Ja ik hoop het ook echt, Boedapest lijkt mij inderdaad geweldig (ik vind het trouwens heel leuk om jou boedapest verslagen te lezen van een poosje terug ;).
   Ja misschien is dat het wel gewoon, maar ik vond Israël persoonlijk zeker het bezoeken waard, mocht je het ooit van plan zijn dan heb ik nog wel wat tips voor je ;).
   Haha, ja helaas is dat best wel onhaalbaar (hoewel ik ergens toch hoop dat het toch gebeurt), ik heb een keer uitgerekend dat ik dan 3,3 verschillende landen per jaar moet gaan bezoeken én ook nog eens oud worden ;), maar goed het is inderdaad een hele mooie droom!

   Verwijderen
  4. Wat leuk zeg! Heel veel plezier alvast :D

   En dankje! Ik heb er ook een fotoboek van en als ik die soms terug kijk is het net alsof ik er weer even ben!
   Dat is altijd handig om te weten, op google ziet het er toch best leuk uit, dus misschien dat ik toch ooit eens denk; leuke vakantie bestemming.
   3,3 landen per jaar, moet je veel tijd hebben :o maar valt me in principe mee, maar dat is zeker als je 90 wordt of zoiets?

   Verwijderen
 2. Ik ben ook jaren geleden naar Venetie geweest, maar ik vond het ook een beetje tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meningen zijn zo verdeeld, ik was dus niet de enige :p

   Verwijderen
 3. Ik ben ook nog nooit in een vliegtuig geweest ;) Maar ben ook in veel landen geweest! Misschien dat mijn vriend en in deze zomer naar Polen gaan, maar even kijken hoe dat lukt met werk en financieel. Leuke post verder! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke tag! :) Ik vind zelf Boedapest echt het einde, ben er al twee keer geweest afgelopen twee jaar en zou direct terug willen :) Ik wil heel graag eens een roadtrip door de USA doen, lijkt me heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boedapest is ook echt geweldig! I loved it :) Die roadtrip klinkt ook wel heel leuk :)

   Verwijderen
 5. Wat een liefde aan hoe je schijft :) Mijn complimenten. Erg leuke blog

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties