Menu

zaterdag 21 juni 2014

Tsjechië: plans so far


Ik had eerder al verteld over mijn zomerplannen van 2014; ik ga naar Tsjechië en Slovenië. Ik heb er echt super veel zin in en ka niet meer wachten. Over Slovenië maakte ik al een post over mijn plannen (een kleintje dan, meer volgt nog misschien). Maar over Tsjechië nog niet. Het leek mij de hoogste tijd om te delen wat voor moois ik daar van plan ben!


Overnachten in een boerderij voor tien personen. 


Wij gaan met acht vrienden, dus een grote accommodatie is wel een must. Ons oog viel op een super goedkope boerderij, voor tien personen. Boerderij Josef, 30 kilometer bij de Tsjechische hoofdstad Praag vandaan. Deze boerderij heeft een privé zwembad, drie slaapkamers, badkamer, keuken, kampvuurplaats, een grill buiten, een speelkamer (pooltafel etc.) en is vlakbij een rivier om in te zwemmen. Nu hoor ik je gewoon denken, is dit niet achterlijk duur? Nee, dat is het mooie, deze boerderij kost je midden in het hoogseizoen €599,- voor een hele week. Niet gek toch? Nu hoop ik dat de boerderij in het echt ook prima in orde is en niet extreem tegen gaat vallen, maar daarover meer als ik terug ben (en daar wil ik nog even niet over nadenken). Wij boekte trouwens via tsjechoreizen.nl. Vanuit deze boerderij zijn we van plan een paar uitstapjes te maken, hieronder vertel ik hierover in het kort. 

Plzen


Plzen is de culturele hoofdstad van 2015 en ook de stad van het bier. En sinds de jongens uit onze groep een soort bierverslaving hebben, moeten ze natuurlijk ook naar DE bierbrouwerij. Ik ga zelf met de meiden de stad verkennen, want volgens mij is er naast de bierbrouwerij genoeg te beleven. 

Boheemse woud


Dit is een flink stuk rijden vanaf de boerderij, maar dat hebben we er voor over. Het is namelijk een prachtig stuk natuur, iets wat je zeker niet mag missen, denk ik. 

Kutna Hora 


Een stad in Tsjechië die bekend staat om de kathedraal die aan de binnenkant 'behangt' is met skeletten. Dit lijkt ons heel bijzonder om een keer te zien. 

Karlstejn 


Een kasteel vlakbij de boerderij. Het schijnt heel mooi te zijn en leek ons in combinatie met een grot, er vlakbij, waarvan ik de naam niet meer weet, zeker de moeite waard. Die twee dingen zijn een leuk dagje weg bij elkaar. 


Overnachten in een hotel in Praag 


Na de zeven nachten in de boerderij gaan we door naar de hoofdstad Praag. Pas dan gaan we de stad verkennen, omdat we anders geen tijd hebben om bij de boerderij te relaxen en af en toe een dag niks te doen. Hier moeten we natuurlijk ook slapen. Wij boekte een hotel via booking.com en kozen voor hotel Stary Pivovar. Een drie sterren hotel, slechts vijftien minuten van het centrum vandaan, met het openbaar vervoer. Voor drie nachten waren we ongeveer 420,- kwijt. Dit zijn twee kamers, voor in totaal acht personen en inclusief ontbijt. Nu hopen dat het hotel net zo prima is als dat het eruit ziet op de foto's! Maar daarover ook meer als ik terug kom. 

Praag verkennen


Tja, vanaf het hotel gaan we op eigen houtje de stad verkennen, 's avonds uit eten, een of twee keer uit en gewoon heerlijk genieten van al het moois. 

Dit zijn mijn vakantieplannen voor tien dagen Tsjechië. Na mijn vakantie zal ik alle leuke plekken (maar ook minder leuke plekken) met jullie delen, zodat jij weet waar je wel of niet moet zijn tijdens je vakantie in Tsjechië! Ben je zelf ooit in Tsjechië geweest? Heb je nog tips? En wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer? 

8 opmerkingen:

  1. Klinkt echt als een heerlijke reis! Die boerderij klinkt helemaal super, alvast heel veel plezier! En Praag is écht een mooie stad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke accommodaties, en Tjechië lijkt mij een mooi land. Dat boheemse woud ziet er mooi ui! En Praag lijkt mij ook echt een geweldig mooie stad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit wordt vast en zeker een hele mooie vakantie. Ben er zelf niet geweest, maar het lijkt me er super mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties