Menu

woensdag 2 juli 2014

Waar vind je goedkope vakantiedeals?



















Soms (of gewoon heel vaak) wil je er even tussen uit. Soms wil je wat langer op reis. En vaak heb je hier eigenlijk geen geld voor. Maar wist je dat dat helemaal niet erg is? Goedkoop op vakantie kan, je moet gewoon goed zoeken. Maar waar vind je dan zo'n goede deal?




Een goede deal vinden is gewoon lastig, je hebt zo veel verschillende sites die hotels, hostels, campings en appartementen aanbieden, dat je een hele tijd bezig bent met het uitzoeken welke het goedkoopste is en aan al je eisen voldoet. Daarna moet je je vervoer nog regelen, same problem: weer tig aanbieders. Om het je makkelijker te maken zijn er wat sites die deze deals voor je zoeken. Vaak zijn het citytripjes (ideaal voor een weekendje of midweekje), maar ook all inclusive vakanties of pakketreizen. Ik kijk heel vaak en zie geweldige deals langskomen. Maar waar kijk ik dan? Dat deel ik hieronder.

1. Holidayguru

Ik begin gelijk met mijn favoriete website, die van holidayguru. Deze site verzamelt de goedkoopste deals, dit zijn vaak hotels en dergelijke en vlucht, voor een prijs die je eigenlijk niet gelooft, maar altijd klopt. Dit is mijn favoriete omdat ze vaak iets plaatsen en echt de goedkoopste deals vinden. Je komt niet terecht in Hostel Aqua achtige dingen, maar gewoon in schone en redelijke accommodaties. Zon vind je op de blog een deal naar Istanbul voor 179 euro, vier dagen verblijf in een goed hotel en je vlucht. Dat is toch een prima deal? Oja de ligging is perfect.
Ten slotte is op de site altijd heel goed weergegeven wat er wel bij de deal inbegrepen zit en wat niet, zodat je precies weet wat je boek.

O, en zoek je naar een paar dagen weg in eigen land? Ook dat kan gewoon. Verblijf voor 59,- in een drie sterrenhotel, met ontbijt, in Amsterdam. Klinkt perfect toch?

Op de site zelf kun je niets boeken, je kan alleen lezen over de deal en er staat een link waar je de reis wel kunt boeken. 

2. Weflycheap 

Ook op deze site en op de facebookpagina neem ik regelmatig een kijkje. Er staan vaak nieuwe en goedkope deals op, waarbij het gelijk begint te kriebelen om te reizen. Het werkt precies hetzelfde als bij de Holidayguru, alleen wordt hier weer door andere mensen gezocht, dus staan er andere dingen op. Op deze site vind je complete reizen, maar ook links naar goedkope vliegtickets. Zo kun je vliegen vanaf Düsseldorf naar China voor 459 euro.

De reis dei mij gelijk aansprak was de stedentrip naar Rome, waarbij je vier dagen verblijft in een bed en breakfast vlakbij het centrum voor 138,-. Klinkt geweldig toch?

Onder de beschrijving staat nog even kort wat er nou precies bij de deal zit, zodat je weet waar je aan toe bent.

Op de site zelf kun je niets boeken, je kan alleen lezen over de deal en er staat een link waar je de reis wel kunt boeken.

3. Vakatiepiraten

Dit is mijn minste favoriete, aangezien er soms deals voorbij komen waarvan ik zeker weet dat het goedkoper kan. Toch hebben ze ook heel vaak belachelijk goede deals op de site, vaak nog wel leuker of beter dan de twee hierboven. Bijvoorbeeld 4 dagen Porto in een vier sterrenhotel, met vlucht voor nog geen honderd euro. De perfecte deal. Soms vlieg je wel van een luchthaven die niet heel makkelijk te bereiken is voor Nederlanders.

Het nadeel is dat je op deze site vaak losse dingen vindt, dus losse vlucht en een los hotel, het kan dus zijn dat je te laat bent voor de deal met het vervoer, maar wel op tijd voor je hotel. Verder mis ik hier ook het lijstje met dingen die precies bij de deal zitten inbegrepen, dus waar je precies aan toe bent weet je niet.

Op de site zelf kun je niets boeken, je kan alleen lezen over de deal en er staat een link waar je de reis wel kunt boeken.

4. Geniusflight

Dit is heel anders dan de drie bovenstaande websites. Hier gaat het namelijk puur om vliegtickets. Stel, je hebt een bedrag in je hoofd en wilt graag ergens heen. Dit bedrag voer je in op de website en zij kijken waar je heen kunt vliegen voor dat geld. Zoek zelf een goedkope overnachting en je vakantie of citytrip kan beginnen. Echt heel handig. Op deze manier kom je zo ook op bestemmingen die je anders nooit had bedacht.

De website zelf is redelijk nieuw en ik vind het heel handig dat je kan kiezen vanaf welke luchthaven je kan vertrekken. Eindelijk een keer een site waar je kunt zoeken op prijs en niet op bestemming. (Het onbekende is soms juist heel leuk, toch?)


Dit zijn mijn vier favoriete waar ik vaak een kijkje opneem. Het is soms zo goedkoop dat ik direct wil boeken, terwijl ik eigenlijk helemaal geen tijd heb door school of werk ;)

Wat is jouw favoriete site voor goedkope vakantiedeals?


8 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een goede tips! Door jou ben ik nu echt al een hele tijd op holidayguru aan het kijken en echt, supergoede deals!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op deze sites heb ik nog nooit gekeken, meteen even doen! Vaak kijk ikzelf vaak op Travelbird, ook leuk voor dagjes uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat leuk dat je mijn blog deelt met je lezers!

    groetjes

    De Holidayguru

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je een reactie achter laat! Je hebt ook een super leuke blog :) Ik kijk er eigenlijk iets te vaak op ;)

      Verwijderen
  4. ik houd paperflies.com regelmatig in de gaten. Ze hebben alleen tickets, dus geen complete reizen maar staan vaak goeie aanbiedingen tussen. Nu alleen nog zorgen dat ik ook tijd heb om te gaan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, bedankt voor je tip! Daar ga ik ook eens kijken. Dat tijd probleem ken ik... Helaas

      Verwijderen

Reacties